Магазинът няма да работи в периода 29.09 - 06.10.2023 г.Връщане и замяна

Условия за връщане и замяна

1. Замяна

Магазинът не прави замени. Ако желаете да замените артикул, трябва да върнете това, което сте поръчали спазвайки долните условия и да пуснете нова поръчка с новите стоки, които желаете да поръчате.

2. Връщане

Връщане на стоки, закупени от онлайн магазин Багабонтичко, може да направите в 14 дневен срок от датата на която сте получили поръчката си.

Куриерските разноски по връщането са за ваша сметка.

Всички стоки се връщат чрез куриер до склада на магазина.

Условията, на които продукта трябва да отговаря, за да бъде върнат са следните:

 • Стоките трябва да се върнат в добър търговски вид. Да няма следи от употреба (одрасквания, износване, удари и др.), дрехите не трябва да са били носени и трябва да са с прикрепен оригинален етикет;
 • Опаковката да не е увредена и всички етикети да бъдат прикрепени към артикула
 • Всички оригинални аксесоари да бъдат налични;
 • Ако продуктът е бил придружен с подарък, то е необходимо да се върне и подаръка

ВАЖНО: Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор в следните случаи:

 • при доставка на стоки, изработени по поръчка на Клиента или съобразно неговите индивидуални изисквания;
 • при доставка на стоки, които не са били налични в момента на покупката и са били поръчани индивидуално по желание на клиента според неговите индивидуални изисквания;
 • при доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;
 • при доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето т.е. ползвани или разпечатани козметични продукти, не подлежат на връщане. 

  Няма право на връщане за бельо, чорапи, хранителните, козметичните и санитарни продукти като добавки, пелени, мокри кърпички, продукти за интимна женска хигиена и други продукти, които, губят свойствата и ефективността си след разопаковане или не могат да бъдат върнати от хигиенни съображения. Нямате право на връщане за дрехи, които са били носени, прани, етикетите са били отстранени или ако са били в опаковка, опаковката е била повредена или изхвърлена. Нямате право на връщане на дрехи и други продукти, които са доставени запечатани в опаковка.

  ВАЖНО: Дрехи, които се продават в пакети не могат да бъдат върнати, това са повечето модели бодита, ромпъри, пижами и др. подобни. Тези дрехи няма да бъдат приемани за връщане.

  Всички продукти се изпращат с право на преглед (без тест). Приемайки ги, клиентът се съгласява с техния вид, количество и др. След приемане на пратката от клиента козметичните продукти, бельото, чорапите и всички дрехи, доставени запечатани в опаковка като бодита, ромпъри и пижами, не могат да бъдат върнати. Това становище е съгласувано с КЗП и е част от Директивата на Европейския парламент и Съвета относно правата на потребителите.
 • при стоки с нрушен търговки вид, повредени от клиента, с нарушена цялост на опаковката, намокрени или по друг начин повредени в резултат на неправилна употреба и съхранение от потребителя.

 

Как да върнете артикул

Уверете се, че артикулът който желаете да върнете отговаря на условията за връщане.

Ако продуктът отговаря на горните условия, връщането е лесно - изпратете ни имейл на bagabontichko@abv.bg

Посочете номер на поръчка, име и телефон за контакт. Напишете кои артикули от поръчката си желаете да върнете.

Ние ще ви изпратим имейл с адресът на който може да върнете артикулите.

Артикулите се връщат в склада на онлайн магазина с куриер и без наложен платеж.

Пратки с наложен платеж и без да сме били уведомени за връщането предварително, няма да бъдат приемани.

Заявените за връщане стоки трябва да са при нас до 14 дни от датата, на която сте заявили връщането и то е било прието.

Възстановяване на суми за върнати стоки

Суми за върнати артикули се изплащат в 14 дневен срок от датата, на която сме получили върнатите стоки.

Възстановяване на суми за стоки, заплатени с пощенски паричен превод се осъществяват само и единствено по банков път. След като върнатите стоки са при нас и сме установили, че отговарят на условията за връщане, ще ви изпрати имейл за да ни предоставите банкова сметка, по която желаете сумата ви да бъде възстановена. 

Възстановяване на суми за стоки, заплатени с карта се осъществява автоматично по картата от която е извършено плащането.

Възстановяване на суми, заплатени с банков превод, се осъществява по банковата сметка от която е дошъл превода.

Всички пратки пътуват с опция преглед, моля преглеждайте пратките си в присъствието на куриера. 

Рекламации, относно липсващи и повредени при транспортирането артикули няма да бъдат приемани, ако не сте упражнили правото си на преглед и сте приели пратката си без забележки.

Aĸo пpи пoлyчaвaнe нa пpaтĸaтa и пpeди oтвapянeтo й зaбeлeжитe, чe цeлocттa нa oпaĸoвĸaтa e видимo нapyшeнa, e нeoбxoдимo дa пoпълнитe „Πpoтoĸoл зa peĸлaмaция“ c ĸypиepcĸaтa фиpмa. Taĸъв пpoтoĸoл ĸypиepът e длъжeн дa пpeдocтaви. Toзи пpoтoĸoл ce пoпълвa в двa eĸзeмпляpa – eдин зa ĸлиeнтa и eдин зa ĸypиepcĸaтa фиpмa. 
При всякакви възниклани допълнителни въпроси, може да се свържете с нас на имейл адрес bagabontichko@abv.bg